Tuesday, December 13, 2011

kegembiraan yang terlampau...=)

kalau hari tu 6/12/12..
aku punye result keluar...
alhamdulillah satu PRAKTIKUM dapat cemerlang...
dan kami berjaya mengekalkan prestasi dan ranking kelas..
nak tau subjek ape??
kimia,,,ranking pertama...because overall stu praktikumdapat A-B je..
*bangga Mr Wong,kiteorg berjaya kekalkan ranking dia...=)..syg sir lah..
fizik,, ranking ke 15 daripada 57 praktikum yang ambil subjek fizik..naik dari 30+(UPS haritu.)
*bersyukur Cik Nik Mahani..kteorng x menghampakan dia...
mate,,ranking kuliah S1C dapat tempat ke 5 daripada 15 kuliah..naik dari no 14(UPS haritu..)
*yeah..dpat dak nota tuk sem 2 ni.
.En Nasuruddin seronok biarkan kelas kiteorg buat rombongan tnye dia sem lepas..
so.... lepas ni...sem baru... azam baru....
 KAMI SATU PRAKTIKUM NAK DAPAT SEMUA 4FLAT..
SUPAYA DAPAT BANGGAKAN MAK AYAH
 DENGAN CIKGU2 YANG MMG BEST...=)
tau ranking ni buat aku suke pade statistik hahaha..
pun boleh...*treatmark cik miera




ok tu hari selase...
ni pula CUTI sabtu dan ahad....
aku X BALIK..
*seronok cik amira aku x balik
.sebab nak buat projek b.i.....
jumaat malam lepak bilik member(syahida) sambil borak-borak...
sabtu 
sambut bufday Mr Adiduddin..
.kat Kfc pilah,,(gerak stu praktikum ke sana)*sape yg ade time tu lah..
malam tu...
acara baling telur kepada Mr Adiduddin...aku jadi pelakon tuk tarik Mr Adiduddin ke tempat kejadian..dibantu oleh..
=)* dapat bayangkan mcm mne kan???
 kami gurlz S1CP8(praktikum) aku lah ni...
tido kat bilik syahida ramai2..
mkan2 sambil tengok movie...*purple love
.sebelum tu kiteorg study dulu lah...
               sume tido kul 3 pagi ke atas....*seriusly seronok...
ahad..
.kembali ke bilik masing-masing dan mule kan kerje menyiapkan kerje rumah...


petang tadi...
kami gulz praktikum buat riadah sama-sama..*x semua lah
(yani + riadah=???? pelik nye??)*ni bagi reader yg kenal fahm lah mksudnye hehe
kami main skuasy dengan badminton petang tadi...
even tepat pada masa kami sampai kat dewan...
hujan turun....
dengan selebat-lebatnye....
tapi tu x mematah kan semangat nak main petang...
Cik Syahida kite yang tadi tu kaki dia sakit kat lutut lebih nak main dari dok rehat je...
x padan betul....
alih-alih aku yang risau..=)
takut jadi apa-apa lah......
dekat kul 7 baru balik bilik...
time tu hujan lagi....
dan aku,hannah dengan era...
kami........................
..........................
........................
.......................
....................
main hujan....hahaha....
time tu jalan nak g asrama 'de kayangan ' kami x ade orang...haha...
seronok....

so.....








as a conclusion....
hidup kat matrik ni....
keseronokan nye kite boleh cipta supaya kite tak rasa stress...
mcm ape yang kami lakukan...
banyak nye itu merupakan pengalaman pertama dalam diri ahli kami sendiri...
so....
senyum sokmo... ok????
#so ade experiment pasal bacteria....x sabarnye...

Tuesday, December 6, 2011

terima kasih ALLAH...

alhamdulillah terima kasih ALLAH atas result yang memang aku x sangka ni...terima kasih yang teramat...
atas doa2 yang dah iringi aku dalam menghadapi hidup aku kat sini...
terima kasih buat mak dan ayah dengan keluarga sekali..
terima kasih..buat sume kawan-kawan yang iringi perjalanan hidup aku ni..
terima kasih.....




p/s: aku dapat ilmu baik hari ini...
      kegembiraan kita boleh terukir bila semua rakan2 seperjuangan berjaya atas bidang masing-masing...
      

Monday, December 5, 2011

sangat best=)

video

*ni satu video dari aku tuk tontonan umum...
tapi aku interframe sikit je lah cz prepare tuk next slot...



semalam..

.aku dengan geng-geng kelas aku buat aktviti...

nk tau pe???

kiteorang main game explorace...
kena kan 4 org bufday yang nak kiteorg sambut...
hehe...
gamenye???
*reka pakaian
*teka teki lagu...
*aliran staw
*teka rasa..
* belon air...(this is the best part)

memang best sangat2 lah semalam...
sebab.....
akhirnye..................
................................
...............................
..............................
.................................
...................................
....................................
...................................
.............................
...................................
.....................................
.................................
.................................
.................................
..............................
..................................
......................................
................................
..............................
aku yang..............
BASAH....
disimbah air....
x cukup dengan air dalam belon tu tapi...
dalam baldi pun diaorang simbah...
huhu....
sabo je lah...
kan..?
nak buat mcm mane x...
4 orang dari 6 orang penganjur kena time tu....
dua orng lagi x kena sebab diaorg berjaya larikan diri...
best lah sebab kite orng praktikum pertama yang buat macam ni...
ramai je budak2 yang study kat bilik tutorial tu tengok kiteorg...
nk kata kiteorg budak kecik???
cakap lah...
yang penting ade memori tuk di ingat time belajar kat sini..
=p
credit to..:S1CP8...
sebab buat aku rase yang korang ni adelah family aku kat matrik ni...
sangat2 hargai korang...=)

Saturday, November 26, 2011

25hb nov 2011

0400...
pagi ni aku bru bce msj yang masuk dalam msj aku...
aku dapat berita gembira..dan berita sedih jugak pde mlm tu
aku bace berita gembira dulu...

"yani,cuti x? keluar jom..."..
ni msj dari member sek ren aku dulu....
mmg lame lah jgak kiteorg x jumpe...so ni bile dah jumpa...seronok lah.....

"salam,alfatihah buat syamimi 05 yang bru pergi menghadap illahi"
ni msj yg ke dua aku bce pgi tu....
terus aku sedap rase...
nak call member2 aku sume tido time tu....
so aku diam kan aje lah....

0710
aku g kafe d as usual lah ambik breakfast aku....
sampai2 sana....
dua org dak gemencheh panggil aku,,,
diaorg tnye lah sme ade aku dah tau ke blum benda tu...
time tu jgak aku ade jumpe ex-classmate arwah....
muke dia sedih lah...
x terkata...
aku nak tanye pun serba salah je...
sepanjang hari lah aku ingat kat arwah walaupun dia dah pergi....


p/s:: to kwn2 aku yg bakal  fly..
hati2 tau kat sana =)

Sunday, November 13, 2011

=p..

hari ni masuk hari ke 4 berturut-turut 
aku duduk kat library shah alam ni.....
munkin ramai yang fikir aku ni x ade tempat lain ke nak duduk?? 
kan??
tapi tah la aku rase mcm library ni dah mcm tempat persembunyian aku je...
kalau Nabi Muhammad dulu sembunyi kat gua hira'......
aku sembunyi kat sini....
ada jugak org tanya nape aku selalu pergi kat sini??
x bosan ke???
tah la yang pasti aku suka sangat kat sini...
maybe dari dulu memang selalu aku lepak library je...
sejak aku kecik lagi...
ada jugak terniat nak pergi jalan2....
tapi banyak benda yang menghalang aku.....
banyak sangat yang aku kena pikir??
mak aku sendiri pernah cakap yang aku ni banyak pikir...
tapi tah la...
entry ni aku saje buat nak cerita benda yang ade dalam hati aku..
ni lah akibatnye bile aku x bawak diari sebenar aku g mne2 kan?
emmmm....
tah la.....*lagi sekali ayat ni keluar....
aku rase better aku stop sekarang....
sebab aku dah x ade benda nak cakap lgi dah....




p/s..:kepada sesiapa yang bace post ni...
       thanks coz buat aku rase mcm aku ni ade lagi dalam kehidupan ni....
       walaupun aku x tau sape...
       but really thanks.....
pp/s..:aku x tau pe jadi dengan aku sekarang ni =)

Thursday, November 3, 2011

just bored

aku x tau aku nak ckap ape...
just jelez..
ok full stop...
tu je aku nk ckp...
bye...
p/s: really not in a good mood

aku dah jadi mangsa.....

memandang kan aku dah di tag oleh member aku ni...
say hai tu zizie
dan ini....
yang pegang kamera ni...

aku dgn rajin nye jwb soaln dia ni.....hehe

 rule of this game:
  • post this rule...
  • write elevan thing about yourself
  • answer the question that the tager tag for you
  • create 11 new question for the people you have tag to answer
  • choose 11 blogger to be tag and post the link them on your post
  • NO TAG BACK!!
11 bende pasal aku....
  1. nick name..yani...(walaupun aku x tau dari mne dtgnye Y dari nme asal aku..)
  2. born on 26 april...cik taurus lah..
  3. sekolah: SRAI BTU BELAH,(skrg dh tukar nme tpi aku lgi ske gune btu belah),SMK(P) BUKIT KUDA, n MRSM GEMENCHEH
  4. sekarg...dkat KMNS...(aku x kuar lgi dri n9)
  5. tmpat lepak...library shah alam...mcm agak skematik je...
  6. makan aktiviti wajib bgi aku..
  7. sneakers is the best choc that i love to eat....
  8. ske bunga lily compared to roses
  9. hp msti ade kat tangan x boleh berpisah dah
  10. such a very talk active person...
  11. suke kumpul bju dri beli alat mekap..(ui...)
11 soalan dari zizie
  • komen sikit blog aku
         blog ko ok...just nice..n aku suke background ko...love polkadot.
  • korang suke tgok genre cerita yang mcm mne
          fantasi and animation....
  • kau sombong x?
          aku sombong???ko rase??? mybe sombong bgi org yang x kenal aku lah...
  • pandangan korg pasal aku?
          ko baik...cume aku tkut ble ko moody...im having a nice time with u..=p
  • minat korean x?
         minat tpi bukan yang penyanyi,klu pelakon tu x pe lah...
  • kampong kat mne?
          mak kat kendong n9,ayah kat sepang,........nak dtg? mai lah...
  • what you hate the most?
           ular..
  • korang lebih suke single or pasangan time study ni?
          klu aku suke couple...hehe jujur x?
  • selalu hangout dgn kawan kat mne?
          sekitar klang je..kl jarang...seremban selalu ble dah bosan dok dlm matrik..
  • ape yang menjebak korg untuk buat blog?
          sebabnye.....rahsia....hehe
  • selalu bangun pagi pukul berape?
          pukul 6.00 la biasenye

ni pulak tuk muiz..
1. cadangn penambah baikan blog ko??
aku x de cdgn or idea...sory..mcm ni lah org bru lpas ambik exam...
2.cerita melayu yang paling aku minat??
aku dh lme x tgok tv...so x tau cte ape yg terbaru ..*cian kan..dok hulu lg..
3.pengalaman paling terrible dn kelakar?
mse aku sek men dulu,mlm anual bulan sbit merah,aku x tau aku dpt jwatan mlm tu...so, kne pulak berkawat dpn pengurus chapter klang,so mmg hancur ar time kena ambik sijil tu..n x pasl2 dia lak kna ajar aku kwt ambik sijil..huish mmg mlu lah..dah la ade biro tuk chapter klang..huhu
4.ape yang ko patut jdi time dah besar t?
jadi org yang berguna lah stu hari t...yea?? x de idea ni..hehe 
5.ape pandangan korg ble aku sekali pandang dan berkali2 pandang?
pelik..ko sakit ea???
6.siri Harry Potter yg paling best???
aku x layn harry potter ni sangt lah..hehe..
7.movie n drama yg korg rase paling best?
My girlfriend is gomiho..dgn    JWG- despicable me...hehe mahluk mcm kacang tu sangt2 comel...
8.ape yang korg harapkan akan terjadi...
aku boleh kumpul dgan semua kwn2 aku...*haish dah msuk masuk mood sedih dah ni..
9. sejauh mne ke patriotikan korg?
sejauh aku jarak aku belajr dari pilah ke gemencheh..hehe
10.ble korg free korg buat ape?
aku akan berjaln2...n lepak je kt bilik..
11.sebarang kate2 nasihat tuk aku...
kepada muiz,,,aku setuju dgn ko yg biologi tu killer...huahua...fizik better lah..tpi chem most better..
so,tuk ko...ape pun yg ko ambik n ko akan hadapi pas ni.yakin je cz everything will going to be ok..??

      
    11 soalan untuk mangsa-mangse aku pulak...
    1. aku nmpak terlalu budak kcik ke?
    2. suare aku ni senang sngt nk cam ke?
    3. tempat mkan mne pling best bgi korang?
    4. ape pandgn korg pasl lelaki yg pakai glasses
    5. ape yg korg buat klu korg marah?
    6. ape bnda yang most memorable bg korg?
    7. ape erti kwn bgi kog?
    8. ape impian korg yg paling korg nak capai?
    9. 5 word that can describe me?
    10. bnde yg paling wat korg fed up
    11. 5 ciri lelaki/permpuan yg korg minat
    my next victim was...

    ok ni je yang boleh aku tag sbb yg lain sume dah di tag....
    so have a nice time to answer it...
    p/s:creadit to....zizie n muiz...

    Tuesday, October 18, 2011

    to all my frendz

    salam....
    tuk semua....
    all the best buat sape yg exam...
    sape yg dok umah,,,,
    bnyak yg aku miss pasal korg...
    t aku update balik...
    kte chit-chat sme2 k???
    klu kne aku kuar hari2 jumpe korg
    x pe asal kan aku nk kte mcm dulu lgi...
    x nak lah asing2 mcm ni....
    ape2 pun all the best....
    panjang umur kte jumpe...
    sayang korg lebih...


    *p/s- mood nak kenangan dulu...
    doakan aku dlm exam yg nak dtg ni....

    Saturday, October 1, 2011

    bendahara kelas n laksamana kelas....

    hari jumaat lepas banyak yg jadi.....seronok tu x terkata lah....
    alkisah.........
    aku dah lama x nampak dak kelas aku pakai baju melayu....
    so aku suruh lah dak praktikum aku pakai tuk hari jumaat ni...(1hb 10)
    *ni aku cakap dengan diaorg waktu jamuan raye...
     yg disambut dgn penuh nuur dari tuhan,beralaskan tikar yang di kait...
    beratapkan langit yang terik....
    pada pukul 5ptg....
     time tu aku cakap lah dgn salah sorang dak laki ni..mr A...
     "A jumaat ni pakai bju melayu tau,klu x pakai ko kena belanje semua dak perempuan dalam praktikum ni"hehehe dgn serba salah nye dia jawab "insyaallah ea yani..."
    (kat sini aku dh tmbah skill mengugut aku hehe)
    dgn dak lain aku pun ckap mcm tu jugak...
    siap bgi msj peringatn lgi mlm tu...hehe...


    pastu...hari kejadian...aku nmpak mr A pkai bju melayu...
    time tu dah happy sangt2.....
    pastu lak ble sume dak laki praktikum aku datg kelas sekali lagi senyuman mnis terukir...
    sebabnye.......
    semua dak laki kelas aku pakai bju melayu....kecuali beberape org...
    dan semua nye warne yg sama ;hitam...kecuali sorg je...pakai warna merah.....
    tapi aku x kisah tu...sebb yg penting impian aku tercapai.....
    hehe

    so sebagai konclusion........
    LELAKI  +  BAJU MELAYU LENGKAP  =  SMART

    SO lelaki2 kat luar sne pakai lah bju melayu ye klu nk tunjuk kan diri korg tu smart....

    ok...thats it....
    tutup cerita hari ni.....
    =)

    tak lupe.....
    semua dak perempuan pun comel2 belaka time tu......

    Saturday, September 17, 2011

    baru sempat hari ni.x)

    aku bru sempat on9 hari ni...
    even dah balik umah dri hari jumaat hari tu...
    semalam pas balik berjaln....smpai lah ke mlm
    seblum semalam pun berjalan jgak smpai mlm...
    hehe ni bru dok umah btul2
    aku terase yang aku ni ble balik umah je...
    bukan duduk umah mcm org lain...
    tapi berjalan je memanjang...
    langsung x lekat umah lah...=)
    hehe...
    best kan mcm tu...
    blik umah mmg serelax2nye....
    keje x sentuh lgsung ni...
    hehe
    k lah dh x tau nak cite ape ni sebenarnye...
    aku nak g mamam dulu...
    daaaa~

    Monday, August 22, 2011

    sakan di library baru..x)



    ni pulak tempat nak study

    ni pulak satu section dalam tempat kanak-kanak

    ni gambar aku n adik aku...









    ni rak2 buku kat situ..






    ni gambar dari tngkat atas...

    ok..ni je dulu nnti upload lagi...
    one more thing...kat sini ade XD THEATER...
    n aku dah naik rollercoster kat sini...
    dan...ianye percuma.....
    best x???
    best kan2....






    *nntikan yg aku upload lgi....ok??

    Sunday, August 21, 2011

    kesian dengan kaki aku hari ni..=)

    hari ni hari kedua kat umah....semalm x buat pape just leapk2 je...
    tapi hari ni penuh...mcm2 ade..
    dri pgi smpai lah kul 6 tdi..tau aku g mne???
    aku g redah manusia yg ramai kat s.alam tdi..
    pastu jumpe lah member...*iesza raihan,adila*
    tu je lah pas tu aku pi bli bju...
    nk tgok mcm mne????

    ni lah corak nye...
    huish penatnye x tertanggung....
    tu lah rmai sngat  kan mcm tu lah...
    yang penting aku puas...=)

    Saturday, August 13, 2011

    berdua bersatu...

    just wanna shared....

    doa kan aku ye....

    aku nak suasana dulu....
    serious....rindu giler2 la dkat dak2 dulu...

    kadang- kadang aku rase x kuat tuk hadapi semua ni....aku rase down sangt2...mmg budak2 kat sini ade yang mcm korang..tapi x sama...sangat2 x sama...dah la kte masing2 jarang contect...aku x tau lah aku boleh tahan lagi ke x... just aku nak mintak semua org doa kan aku...tu je termasuk lah famly aku...


    doakan ye.....



    Friday, July 8, 2011

    huhu serabut.....

    yaAllah...tolong lah hamba mu ini...sedih plus serabut plus mcm2 lagi lah...
    betul la hidup x selalunye mudah..kan??
    nape jdi mcm ni pun aku x tau...teruk rasenye ni...
    kat sape aku nak ckap ni...bleh x ksi petunjuk...

    dah la dgn keje yg berlambak...
    kuiz 2-3 paper sehari...
    kerja tutorial...
    discussion...
    3 lab report tiap2 minggu...
    assignment...

    tapi ape2 pun dalm kerje2 yg banyak in aku dapat ketengan bile sume kawn kat sini tolg aku...

    yaAllah..apa2 pun aku masih bergantung pade redha mu dgn redha kedua ibubapa ku serta kuarga ku..berkati lah perjalanan ku yaAllah...



    *semoga aku terus hidup disamping kerja yg bertambah2 ni...
    amin..

    Saturday, June 25, 2011

    my new life in kmns....

    mcm mne hidup kat kmns ni....
    best gak la...
    even mmg penat nak buat mcm2..tapi still have fun...
    hai..
    setiap hari naik turun tangga yg kami gelar tangga batu cave
    makan lak lauk yang same aje..
    (aku smpai x tau nak makn ape)
    jalan punye lah jauh coz asrama aku atas bukit..
    ramai manusia aku jumpa kat san bersama bermacam2 perangai lah..
    tpi still best beb cz member2 aku mmg take care giler antara stu sma lain..
    diaorg berjaya buat aku x homesick bile ade kat sne
    life kat sne mmg bz dgn study aje lah..
    x ade bende lain pun...
    semingggu yang baru berlalu ni kteorg punye muka mmg x bermaya giler
    ye lah ade shari tu 3x kuiz..
    pnt tu mmg la kan..
    pastu...hari jumaat bru nmpak muka segar masing2 cz hari khamis tu sume tido awal cz x ade bnde nak dikejar lagi..
    but apa pun..
    cerita budak matriks..
    x same dgn dak2 lain la...

    *pape pun :tanam kesabaran di tahap paling tinggi kerana sabar itu pengawal amarah..
    (cewah yanie...???)

    Friday, June 3, 2011

    fuuhhh....fuhhhh

    huh berabuk lak blog aku nie..tapi aku pun x sure yang ade org dtang menjengah ke x..aku just penuh kan je dgn crita2 aku....
    stelah 2 minggu kat kolej matrikulasi negeri sembilan ni...
    akhir nye aku dapt on9
    hehe
    mcm tah pape je yani ni...
    aku kat sni ok je...
    cuma hari tu call ain...
    dia snagt sedih dok kat kmm..
    miss all the history yg lama di tinggalkan...
    kawn2 yang kat kms pun jgn lak lupe aku ni ea???
    blajar kat sni emm...
    unpridictable..
    hehe
     ok la aku out dlu lah ye...
    daaa~
    assalamualaikum

    Friday, May 20, 2011

    kalau aku x ade...

    kalau lah aku x ade..apa la akan jadi dengan blog aku..facebook aku...
    even password aku mak family aku tau..tapi pasti nye x sama kan entry lepas tu...
    aku tulis entry ni lepas aku g blog Mr.k yg cerita tentang rakan blogger yang dah pergi dijemput ilahi
    entry ni jugak aku tulis lepas aku tengok cerita Nur Kasih scene kereta Adam,,excident dan terbalik..
    dia mcm mengimbau balik kenagan time aku excident dulu dalam post aku yg lepas2..
    mmg aku syukur aku selamat tapi..memori tu tetap x boleh lupa..
    aku dah membayangkan diri aku kat tempat adam tu..
    mmg la kalau ikut hati aku menjerit time tu..
    aku x sngup nk tgok scene yg menggambarkan excident tu..jiwa aku seaakn melayang lepas scene tu..dan secara automatik jiwa aku seakan2 melayang..munkin org yag alami bnda tu tahu mcm mne perasaan nye..kan??

    prajurit-prajurit 93,berlepas dari rumah

    start ari ni ramai yg dah pergi smbung belajar..
    uitm la terutamanye,,,
    kalau aku pilih situ mesti aku dah g kan???
    aku berlepas 23 ni dgn dak2 matriks lain...


    tapi aku rase ralat la...
    aku rase mcm memori cti ni x bnyak tuk aku abadikan sepanjang aku kat sana nanti...

    wish list aku...

    • aku nak sangat jumpa cikgu2 sekolah rendah agama integrasi batu belah.yang dah pindah2 ke sekolah lain..cikgu yg awal2 mewarna kan hidup aku selepas cikgu tadika dgn ustazah(time 5 n 6 tahun)..rindu sangat2..aku rase mcm apa je ble pikir bnde ni..
    • aku nak sangat jumpa kawan2 aku kat sek yang sama..mmg la boleh ikut facebook tapi..x sama dgn apa yang ade bila dpan mata...
    • aku nak sangt jmpa kawan2 aku yg dekat bukit kuda..mmg la aku selalu keluar dgn pia,farah,raz,naz,diyana..n hari ni aku jumpa ikin,pija dengan hajar.. tapi...aku still x jumpa hani, aida, bharaty,dan yg lain2...terkilan kot..pasni semua dah jauh..tapi aku x sempat jumpa dgn semuanya walaupun hakikatnya semua tinggal di klang...rezeki x dtg lagi untuk aku jumpa diaorg..sedih,,,
    • aku nak sangat jumpa dak2 maktab aku yg aku rapat..sume dak2 bilik aku..dak2 permpuan homeroom aku dgn dak2 kelas aku,expecially ain,zizie,matun,syamim,dak2 aspuri..diela,allia,didi,tasha,dan lain2...
    • dak2 alk,plus dgn cikgu2 maktab yg x sempat jumpa dlu...dgn dak2 laki yg selalu layan chitchat aku..


    memang orang boleh cakap nape aku x g time cuti2 tu..tapi tah la...bukan x nak,,banyak masalah  yang menghalang..nampak je aku mcm ok..
    but sungguh aku rindu...
    tah la...ada yg ajak aku kuar tapi time tu sungguh aku ade hal lain yg aku dah jnji dgn org lain..berkali-kali mcm tu,,last2 org tu dah x ajak dah cz dia tau apa tg akan aku respond...
    aku x harap mcm tu..aku nk jumpa dia,,nak sngt2..tapi tah la...
    untuk dia.."maaf sangat2...bukan aku x nak jumpa ko..tapi tiap kali ko ajak keluar aku betul2 dah set dgn org..maaf...aku nk jmpa ko...tpi x pe la lain kali ade kan.."

    nak kata terasa..mmg aku terasa,,tapi maksud kate terasa tu bukan la sampai hati,.aku terasa luar je...*eh pahm x??...aku just sedih...org yg btul2 aku nak jumpa aku x jumpa..ye aku pegang kata kwn aku mybe dia ade hal lain..but dari dulu..mmg susah nk jumpa dia..sape x sedih..

    klau dulu keputusan aku msuk maktb..diaorg x nk lepaskan..tapi aku g walaupun aku tau masti susah nk together balik..x pe la aku sabar je time tu..tapi hati aku x..aku btul2 terasa kehilangan dia..org yg dulu rapat..3 tahun.. pastu tetiba aku x jumpa dia..pejumpaan dgn dak2 yg sme geng dgn dia x sama aku rase kan sebb tiap kali aku kuar dgn diaorg aku mesti tnye nape dia x join...sedih kot..aku bnyak dgr cite pasl dia..tapi aku x tau la..dia tau x pasl aku..


    chop2: aku rase dah la smpai sini..aku x leh nk x leh nak sambung..
    "selangkah aku kehadapan..yg dibelakang x pernah aku lupakan.."

    Wednesday, May 18, 2011

    hidup tidak selalunya indah,langit tak selalu cerah....

    bila mulut kata x ada apa2,tapi hati berkata ya....

    ??????????
    kenapa ni....
    actually aku x tau napa aku post bende ni...
    but aku suka ayat dlm gambar tu...
    ia menujuk kan,,,
    kadang-kadang apa yang dilihat org x sama dgn apa yg dirasai oleh diri sendiri...
    kita memang boleh buat happy,tunjuk kan kesedihan, 
    tapi biasanya kita akan selindung benda tu kan??

    chop2: aku rase mcm aku sngatlah mengarut dlm entry kali ni....
                 no idea actually....

    Sunday, May 15, 2011

    ceritera hari ini

    hari ni..
    aku habis kan masa dgn berjalan dengan family aku la..
    balik umah je penat giler la..
    aku g tasik shah alam...
    pergi yang dekat akuarium tu tgok2 ikan la...
    best je..
    ada ikan yang aku minat.. tapi harga mahal la
    sekor je dkat rm50..
    blum plus dgn maintaines lgi..
    emm mmg aku cuci2 mate je la...
    sebelum tu kteorg g pasar giler..
    hah???
    kat mne tu..
    pasar tu kat shah alam,dekat stadium tu...
    hehe kiteorg yg kasi nama pasar tu mcm tu 
    sebab dia sangat la bnyak gerai dgn mcm2 jenis barang..
    tapi mmg panas giler la,,
    hehe..
    pastu gi library shah alam lak..
    tido kat situ..
    nape??
    sebab ade air cond kan..
    aku tido la kat situ..
    adik2 aku study..
    exam dh dekat
    hehe..
    rindu sekolah....
    ok..aku chow dlu ea..
    ni je cerita tuk hari ni..
    daa~


    chop2: aku nampak nama aku ditulis di blog lain..
               aku cakap kat dia aku sayang dia..
               x sngka dia post btul2
              tapi..aku sayang gak member aku yang lain..
              bukan dia je na~

    Sunday, May 8, 2011

    aku sayang semua org di sekeliling aku....

    semalam dengan hari ni semua sibuk dgn hari ibu kan..tapi aku saje nk sambut lambat..
    haa... jgn fikir lain...
    aku saje nak sambut lambat sebab.... 
    aku nak mak aku tau yg aku nak tunjuk kn syg aku bkan hanya pada hari ibu je..
    cheeahh...
    cakap mcm semangat lak kn..
    tapi mcm tu gak..
    aku selalu buat salah dgn mak aku..
    aku selalu wat mak aku cedih..
    dgn mcm2 lagi la...
    tapi yg pasti aku tetap sayang mak aku..
    sebab mak aku x de pengantinye..
    kan2..betul x??
    so...
    untuk mak,
     'ibu,ibu,engkaulah ratu hatiku..bila ku berduka engkau penghibur selalu,,ibu...'
    arhhh..klu la boley tukar jdi emak kn ade feel sikit sebb aku penggil mak aku emak or mak..tpi nnti pelik lak??
    hehe..itu je la..ringkas dan padat x ucapan tuk mak aku tu hik2..

    untuk kawn2 aku lak 
    yang tengah pening tu..korng pikir la yg terbaik tuk korang sebb apa2 yg korg buat..ingt family k? 
    walaupun family bercerai berai or bergaduh sakan pun..tetap family yg sekolah kan korg..
    bukan apek jual sayur kat pasar tu na..
    yg penting..
    ukhwah jangan sampai putus baik dgn kawan apatah lagi dgn family..
    ok semua..pham??*hik2..

    so...
    kata2 tuk hari ni....
    be the best,beat the rest...
    ni yg cikgu sek rendah aku letak kat kertas yuran tuisyn mlm..
    tapi aku makin kurang praktik kan bnde ni sejak kebelakangan ni...
    dengan ini....
    aku nak tanam balik semangat aku..
    ok thats all....
    need go tu sleep..walaupun mte aku x nk lelap lgi..


    pstt: aku tulis bnde ni..pas aku dapat feel g uitm cz aku tulis ni kat dorm di uitm s.alam..
           emm cm mer aku bley masuk????
           well aku kan kecik..jdi senang la nk seludup...haha...
           boley pulak kan???

    Friday, May 6, 2011

    rezeki aku..alhamdullilah...

    hari ni semua sebuk pasl upu pulak...
    aku???
    aku dapat UITM,Diploma Makmal Perubatan....
    kampus???
    aku dpt kt Bertam,kepala batas,pulau pinang..
    hehe
    reaksi???
    aku mcam x percaya..hehe..
    aku selalu cakap dengan kawan aku..
    "jom pi penang nak??"
    jadi kenyataan..
    ye la..serius time 3 org kwn aku dpt penang aku jelez giler..
    hmm...
    buttt....
    aku x sure aku g ke x...
    mak aku suruh g matriks kuala pilah je...
    nnti bincng balik la...
    emmm
    aku tido dgn hati yg gembira mlm ni..
    hehe...
    ok..
    out dulu la,,
    dah lme aku on9 ni..
    ok daa~

    chop2..: kat sini aku doakan semua yg mengunjugi blog aku ni dimurah kan rezeki dan hidup dilimpahi redha nya..walaupun pas ni jauh2,,tapi apa pun...walau jauh mne kte pergi..hubungan persahabatan tetap akn terus terjain...

    Thursday, April 28, 2011

    semangat aku datang dari turunnye hujan..

    28.4 tu aku dikejutkan dengan satu mesej dari member aku..setelah aku tidur denagan bgitu nyenyak.pagi tu aku dapat tawaran ke MATRIKS NEGERI SEMBILAN, bila aku bace ni terus badan aku mengigil tpi kawan aku tu lak gelak cz aku tetap x boley kuar dari n9, aku x dapat nk setting otak aku waktu tu..semuanye blurrr je..aku takut.serius aku takut..sengat2..dapat tawaran ni merupakan kejadian yang menakutkan bagi aku..sangat2.. maybe kawan2 aku x cye cz dia org ingt aku okey je..kalau boleh pengsan mmg aku akan pengsan..

    baru aku tau knapa aku rase down giler2 magrib tu..hati aku x tenang, aku gelisah, dan mcm2 perasaan aku time maghrib tu..kawan aku perasan perubahan aku mlm tu lantas tanye nape dengan aku tapi aku x boleh describe dengan dia...

    satu hari aku termenung pikir kan tawaran ni, nak g atau x?mostly bile aku tanye sepupu aku,dia kata once ko dapat matrik, ko x kn dapat upu lagi sebab metriks ni actually under upu/gov..so pergi je la, laluan ye akan senag bila kita bersungguh2 kat situ..just go..nak balik kg karng pun senang cz dah dekat..
    ber bekal lan ayat tu aku fikir balik..better aku g cabar diri aku..kalau aku boleh cabar diri aku masuk mrsm dulu nape x tuk kali ni..aku x nak fikir lagi apa org nak cakap matriks ni gini,matriks ni gitu...

    so..sekarang aku dah ready..ready sangat2 tuk cabar diri aku lagi..bak kata kawan aku.."kalau aku dapat matriks aku akan pergi sebab itu lah checkpoint aku tuk ubah balik silap yang pernah aku buat time SPM dulu" dan aku akui itu..aku x nak dah hampa kan lagi harapan family aku..insyaallah..with the bless from allah aku akan harungi dugaan ni..

    ok thats all..
    hujan masih turun dan aku bayangkan aku berada di tngah jalan menikmati hujan tu membasahi aku..
    tapi hakikatnye aku ade kat dalam selimut ni 
    atas sebab x tahan dengan sejuk..
    aiichhoo..
    k la nak pi makn panadol..
    karang aku demam lak..
    ok papai..
    for all my friends 
    may allah bless your journey..forever

    Monday, April 25, 2011

    dah besar rupe nye...

    huahua..sebenarnya tarikh ni la yang paling aku nanti kan..nak tau pasal ape?
    tah la aku pun x tau nape sebenarnya aku suka tunggu tarikh ni..
    semlam aku dah pergi makan2 dengan mak aku dah..
    mlm tadi banyak msj masuk..biasa la kan mcm x tau lak
    kalau sebelum ni aku selalu buat list sape yang kasi msj dulu tapi semalam aku x buat..
    sebab nye? sekrg tgk kt fb je bkn tunggu lgi msj dtg..
     
    tapi...apa pun aku suke msj dari kwn aku
    "ko umo je dah banyak badan tetap kecik mcm budak2"..
    haha aku suka ayat ni hehe
    x tau la kenapa...
    hehe ok la aku chow dlu ye..
    saje je tulis entry ni tuk hiburkan hati pagi2 ni

    Thursday, April 21, 2011

    me and my family..

    ha ni nak cte pasal family aku lak..asyik kawan je kn x aci la kan.. betul x?
    so this is my big family..


    sape- sape yang x kenal aku agak2 aku anak no berapa dalam family ni...
    gambar ni ambik time raye tahon lepas..
    ni la raya yang paling best spajg raye2 seblum ni...
    ni lak cucu2 nenek aku..cma x cukup la bilangan nye..
    aku suke gambar ni cz dia natural sangat..
    ok la need to go..
    jumpa lagi...
    nanti2 aku cite lgi k?
    ok,,
    daa~
    grrrr~


    aku mencari di mana kawan aku menghilang...

    huahua..mana dia ni..@pelangi hidupku ;) ko kt mne???
    jgn la menghilang mcm ni..
    aku ade banyak story nk cte dengan ko ni..
    dah la,,
    x mo la merajuk..
    aduhh...
    tolong ea kwn2 yg kenal org ni crikan tuk aku..
    dia x angkt ble aku call
    dia x blas ble aku msj..
    jgn la mcm ni..
    segala mslah ade jalan untuk selesaikan nye..
    bukan dgn cara elak kan diri mcm ni..huhu
    where are u???
    huhu 
    k la.. 
    aku nak sambung mencari...
    doakan aku jumpa dia..

    Tuesday, April 19, 2011

    kalau lah...

    kalau lah aku......
    .........
    .........
    ...','.....
    ............
    ..........
    ....loading......
    zzzzzzzzzzzz
    ..............
    ..............



    huahua mesti tension je..hehe...aku nak cakap kalau la aku tinggi ape jdi ea? hehe.. mcm mana la rupa nya..mesti cam pelik je..dan kalau kawan2 aku jumpa pesti pandang aku pelik...dan soalan pertama yang akan diaorang cakap ialah..."eh,yani dah tinggi..pakai kasut tinggi ke?" ha itu la soalan pertama yang akan ditanya..kehkeh..pe la yanie ni x de topik lain ke..tapi aku tak kisah pun dioarang nak cakap apa..aku happy je dgn ketinggian aku ni.. hehe..ye la orang selalu cakap yang aku boleh dapat duit raya lebih dari diaorang kalau aku still maintain mcm ni..hehe tapi kan???*ha pe yang tapi lak tu... macam mna rasanya jadi tinggi ea..mesti seronok cz senang nak nmpak bila sesak2 kan? klu aku lak kena menyelit2 bru nmpak hehe..tpi seronok tau selit2 ni..terlindung dari panas coz orang yang tinggi2 dah tutup aku hehe.. betul x?? aku nak menyorok pun senang hehe..boleh masuk mana2 celah yang muat la hehe... 
    ok la stop it yanie hehe..
    ok thats all for today
    daa~
    have a nice walkbloging ...

    Monday, April 18, 2011

    ikan bilis =_=

    first topik aku pasal ikan bilis..emm mesti pelik kan nape la dalam banyak-banyak ikan, ikan tu gak yang popular kt blog aku ni....nak tau x..dari ikan bilis ni..banyak orang dapat keje..contoh nye??
    jdi nelayan..jdi tukang keringkan ikan bilis..jdi juru jual ikan bilis dan yang paling best sekali..jadi tukang asingkan tahi ikan bilis..emm..ni bukan kutuk or yang seangkatan dengan nya.. tpi ni kenyataan..sekarang kan dah ade ikan bilis yang dah kopek bersih isinye..cbe bayang kan..org tu bersih kn  guna tenaga ape?
    mesti la tenaga manusia kn? mana ada mesin boleh buat cam tu kn? so dari situ la org lain dapat upah nye..betul x? lagi satu dia dah senag kan org lain..mcm aku ni..hehe ye la..mls nak kopek kan mcm ni la jdi nye hehe.. tpi aku betul2 tau yang kopek ikan bilis ni pn boley uji kesabaran aku..ye la mne nak tahan nye..dgn bau lgi..gatal lg..so cabaran la tuk habis kan keje tu kn2?hmm..mesti pelik..pe kejadah la yani ni cte pasal ikan bilis ni..
    actually aku tgh tension,,mcm2 bende beb kna pkir ni..huahua..aku tkut aku x kuat je..hmm... tah la..
    k la go to sleep now..
    aku pent bru balik dri melaka..hehe
    ok...g dlu
    chow,, grrrr

    Monday, April 11, 2011

    x tau nak ckap ape,,

    hua.....aku x de idea nk tulis ape ni...blurrr je..apa2 pun aku terima ksih kat kawn2 aku yang jmput g runion sekolh rndah ari sabtu hari tu..
    happy cz aku jmpa dak2 kelas aku dlu walaupn x semua la atlease ada yang semangat nak buat benda ni..
    apa2 pn aku tertanya jgak mne g kawn2 aku dlu.. dah ke mna lah diaorg.. buat apa la asaknya sekarg..serius aku rindu suasana sekolah.,,mcm2 yg jdi tpi seronk...hehe OH TIDAK!!!! aku x de idea ni sungguh2..spe nk tolong ksi idea ni aku betul2 memerlukan nye...
    k la nk p bertapa jap
    cri idea....
    gmmmm...
    g dlu la ya...
    *thanks alia msuk kn aku dlam blog ko

    Wednesday, March 30, 2011

    emm..'-' x salah kn?

    x salah kan klu kita nak wat blog untuk nasihatkan org...niat tu nng betul tpi bila baca rasa mcm sedih je..ada satu blog ni..niat dia ikhlas nak sedarkan org pasal bertudung..tapi bila baca balik dia guna perkataan yang boleh menyinggung perasaan..memang la realiti org sekarang banyak membalut aurat bak kata si penulis tapi cuba la tegur secara baik..x payah la guna perkataan yang boleh menyakit kan hati org..nak tegur x salah bah kan nabi sendiri ada tunjuk kan caranya tuk berdakwah..aku rasa la semua org akan setuju bila org cakap "ibarat kerak nasi lama2 lembut la.."org suka guna ni pda perempuan ..tapi benda ni umum sebab semua nya hamba allah yg wajib saling menasihati..tpi guna lah bahasa yang baik..
    bak kata inteam la kata2 tu ibarat pedang yang tajam nya bisa membunuh lawan...
    dan sebab kata2 la semua org boleh berpecah..apa kata la kita semua cuba jaga kata2 dan tegur la dengan cara yang baik..x salah tuk berdakwah....
    *p/s: aku x tulis semata2 tpi muhasabah diri jugak sebab aku masih lgi manusia yg selalu wat salah..
    semoga kita masih dalam perlindunganNya...
    ok
    chow dulu ea..
    sory if ada yang terasa...
    daa~

    Monday, March 28, 2011

    aku stress...'-'

    kenapa lah ada org yg sanggup luka kan hati aku saat aku tgh keliru nak pilih u apa ni...
    kenapa dia msah lgi nak kcau hidup aku..aku dah maafkan dia dah atas apa yg dia buat kat aku..bukan dia je bah kan org lain yg pernah wat salh kat aku..tpi  aku x cukup kuat nak imbas balik memori sakit tu...
    cukup2 la..aku x kacau hidup dia pun nape nak kacau hidup aku lagi lepas apa yg ko dah buat kat aku sebelum ni..aku dah berikan apa yg ko nak tpi apa lgi yg x cukup sampai ko datang cari aku balik..x puas lgi ke sakit kan hati aku..x puas lgi ke ko tenggok aku selalu ngis..x puas lagi??? apa yang ko nak yang buat ko puas n x kacau aku lgi..emm cuba cakap...dah2 la tu aku pn bukan kenal ko sangat n apa dendam ko dgn aku smpai ko cari aku balik ni..ha?cuba cakap apa yg ko nk dari aku sebenar nya...dah la..tinggal kan la aku..aku dah x nak dh ko wat mcm ni lgi...sakit ko tau x!!!pergi la...tolong la aku merayu sangat jangan la ko semak kan lgi hidup aku dgn permintaan2 ko tu...
    hah akhir nya aku puas pas aku tulis ni..
    im being normal back..
    and keep smile for everyone
    dah cukup aku mengalir kan air mata ni buat dia...
    aku ok dah...
    thanks to myself cz boley control lgi temper aku,,
    hehe cukup la kan...
    aku out dlu..
    daa...

    Friday, March 25, 2011

    tenang nya hati...

    kalau ada org cerita apa yg dia dpt time spm tu...aku dah lari awl2 aku x nak crita lgi psal topik ni dh..entah la...
    apa2 pn aku brsyukur sngt2 cz mak aku x mrah sebb aku dpat result mcm tu..ye la aku pling takut mak aku mrah or kecewa or yg seakan dgn nye lah..

    so..

    apa lagi aku p lah taman tasik shah alam keesokkan harinya sebb aku btul2 stress..

    bila duduk je dkt situ aku sngt takjub dgn ciptaan Tuhan sebb ada tempat yg setenang ni dkt area klang n selangor..mybe bgi org lain tu perkara baisa tpi bgi aku aku tau kat sni lah segala yg aku pendam kan jauh dlubuk hati yg aku x dpt kongsikn dgn org lain aku lepaskn..
    aku pergi situ dgn 3 org kwn aku yg lain dan aku rse mcm hilg segala benda yg buat aku pning sepanjg ni..
    pape pn aku dpt balik aku pnye semangat tuk terus kn hidup aku..aku tau yg aku akn lalui jln yg pnjang sepnjg aku nk capai cita2 tu so im ready for everything that will happen tomorow...
    ok ni je lah semangt2 aku tuk hari ni..
    g dlu ye ada kerja ni
    daa....
    selamat melangkah ke dunia baru...

    Monday, March 21, 2011

    dua hari lagi......

    waktu ini lah semua org yg ambil SPM'10 nak rasa berdebar n segala2 lah... tapi apa2 pun buat kawan2 aku yg akn ambil kptsn x kira la kt mna pn...semoga selamat dan tabah hadapi segalanya....huhu
    aku pn tkut giler ni..tah la....
    klu org kata pernantian tu suatu penyiksaan aku sokong cz aku btul2 tkut dgn apa hasil nya ni....apa la jdi agaknya dengan....subjek yg aku ambil.....
    .....bm.....
    ....bi...
    ....mate...
    ....sej....
    ....ag....
    ....addmate....
    ....bio....
    ....physc....
    ....chem....
    hai pe la agaknye ye....tuk kwn2 yg singgah kt sini smoga kita semua dpt yang terbaik antara yg terbaik la...semoga dpt kita gembira kan mak ayah..dan cikgu2 kita.....
    takut....
    ok pergi dulu ea...
    nak cari sesuatu yg boleh redakan perassan aku ni...
    papai.....
    grrrr...

    Sunday, March 20, 2011

    aku insan yang lemah...

    mcm-mcm rasa aku rasakn sekarang ni
    ...benci..
    ...marah...
    ...sedih....
    ..gembira...
    ..sayu....
    sume benda tu aku tengah rasa kan skarg ni...
    aku x mampu nak lawan perasaan ni...
    munkin org nnpak aku ok je..
    tapi tau la aku rasa lemah sangat sekarg ni...
    knapa aku x mcm org lain ea?
    knapa aku ingt bnda2 yang selalu buat aku skit...
    bukan stakat sakit badan tpi aku sakit jiwa rsanya bla ingt bnda ni....
    aaaarrrrrggggghhhhhh.......
    B...E...N.....C...I.....
    sape yang nak tolong aku?
    really need u to let ur hand to hold me up..
    susah nya bila dh jtuh dlm diri sendiri...
    pape pn yani ko kna kuat
    sebab pas ni bnyak lgi yg ko akan alami....
    huhuhuhu..
    but please let me rest in peace....
    gud bye sad memory...
    k la chow dlu la...
    mutiara dh dkt hujung mata ni....
    x tahan....
    assalamualaikum......

    Friday, March 18, 2011

    apa nak cte ea?

    hari ni aku g airport hantar makcik,pakcik,spupu.n nenek aku g umrah...
    hehe tah la mcm best lak suasana kt stu..
    aku suke hehe..
    dgn gaya alim tu tpi kn sebenar nye seronok jln pkai bju kurung
    rsa mcm terlindung je..
    x tau la ni perasaan aku je ke ape ke...
    tpi mmg balik tu trus tido cz pnat yg teramat..
    slml nye wat kndri..n aku hulur la tngan ringankan beban..
    pnat sngat2 ar..hehe
    tu je crita tuk hari ni
    daaaa.....
    chow...

    Monday, March 14, 2011

    klu aku ckp korg cye x?

    hari khmis ari tu aku g johor kt skudai hantar makcik aku g sngapore..tpi tnggl kn makcik aku kt umah sedara kat stu la coz nnti sepupu aku dri kota singa tu turun johor....everything is fine spanjang perjalanan nak ke sana  tapi.....
    btul la org ckap malang x berbau..dlm perjlanan blik dri sana aku dgn sepupu aku yg drive kete mengalami kemalangan...
    it happen on the short time only...
    kete yg kite org naik tu terbalik sebelum langgar tiang n berpusing dua kli...
    ALHAMDULILLAH....

    kteorg berdua selamat kluar tnpa kecederaan yg serius..hehe
    cuma....
    aku aje la yg kna luka kt pergelangan tngan..sbab cermin pintu belah aku pecah smpai la x de kca da..
    n melalui tingkap tu la kau dgn sepupu kuar dri kereta...
    x lama pas tu ramai sngat org kerumun..
    bomba dtg 3 kren..
    polis...aku x kira lak
    ambulance pn dtg gak...
    sepupu2 aku yg tnggal dkat2 stu pn dtg tlg antar kteorg blik rmah...
    x lpa..org tarik kereta pn ade gak..
    kteorg dok tepi jln tu dri asar smpai maghrib sblum blik umah
    tpi yg aku ingt...pakcik bomba tu ckp."pas ni balik buat la doa selamat..sebab klu mcm tu jarang org dapt kuar dgn selamat.."
    tpi pape pn aku cte ni cz aku nak share je..aku teringat la dulu waktu pergi pangkor kwn aku yg naik banana boat ade ckp yg korg akan rasa nyawa tu bgitu berharga ble korg  bersusah payah nak naik blik pas jtuh tu..
    n aku mmg akui pas je kjadian tu aku mmg rasa yg nyawa tu berharga bila jdi mcm ni..
    aku amat bersyukur cz aku dpt pngalaman yg org lain blum tntu dapat....
    mmg betul kta org setiap kejadian ada hikmah nya n aku sokong srtus pratus bnda tu...
    aku nak msuk gambar tpi nnti la..cz ade problem skit kt sni..tpi its u to u all nak caye atau tidak...
    alhamdulillah....
    g dlu ea
    chow...
    grrr....
    ni lah kereta yang aku naik tu..mcm x percaya je aku yg naik kerata ni

    Monday, March 7, 2011

    idup penuh semangat!!!

    hehe hari ni aku happy je cz x de benda yg nak di buat hehe
    nak cte pasal kngan je kang ade yg boring..
    tpi kn aku still x lpa la kat kwn2 aku yg ade kt sek perempuan dlu wlaupn aku msk mktb...
    ye lah kwn kn? bkan snang nak lupa baik yg manis or yang pahit..kn2?
    ari ni aku nak cte lak psl kwn2 aku yg kt sek perempuan tu...
    mcm2 perangai diaorg n mcm2 rgam tpi diaorg ttap the best yg aku knal hehe
    ye ar dlu pernah aku ngis kt sekolah diaorg pjuk hehe
    hehe bila jln kaki nak g klang diaorg lyn aku cm adik(aku kn yg ter'kecik' antara diaorg tu)
    hehe tpi banyak la benda2 yg jdi smpai ade org yg jelez dgn kteorg smpai tmbul la fitnah..
    tpi still teguh hehe..
    aku rndu gler nak jmpa pia,hajar,aida,farah,nadzirah diyana,inying,faiq,hafizah,shuhada,najwa fatin,yuhaili,fadhila.dgn lain2 la..
    aku rindu nak jdi NAKAL cam dulu...(uhuks..nakal sngat ke?)

    *sjak x de keje ni imbau knagan je la aku,,hehe

    Sunday, March 6, 2011

    teringat2....


    ni la slh stu yang jdi time kt maktab dulu...

    dulu tyme mula2 msuk sumpah ckap aku rasa cam nak balik je...
    ye la aku tinggal kan pe yg jdi actvti harian aku kt umah tuk msuk asrama..
    tarikh msuk...10hb feb 2009..sepanjg tu aku just be a very quiet girl except in my room..
    ni pn sebab shock cz 3 thun beb sekolah permpuan tetiba lak ade laki so it differnt kn?
    dah tu pas cti cny bru aku be myself..
    nak ckap rindu?..
    aku mmg rindu khdpan lama aku lgi2 dgn family dgn kwn2 sek perempuan aku dll la..
    pastu mcm2 jdi kt maktb..
    klu nak cte stu2 mmg aku x lrt nak tulis..
     apa2 pn banyk sngt kngn pahit mnis tu...nak ulg blik?? mustahilkn??
    hehe aku nak say thanks kt ....
    dak2 klas aku
    • akmal dgn fakhrur la yg pastinya cz aku pling ingt psal korg bwk lri aku pnye beg
    • muiz cz jdi kwn aku walaupn kejap
    • zizie,zira,syamim jdi tmpt aku pnjam mp3 ble boring
    • iesza,syima,mia,wardah,suhanis,fadil cz jdi tutor aku..
    • matun cz jdi buddy yg dok sblah aku kt klas
    • sayidah,hatb n khuz cz trima aku join group sem
    • intan cz jdi org tmpat aku lepak ble dah pnt stdy kt blik
    • khuz dgn faiz..cz jdi kwn terbaik aku luah crta..
    • faaiz cz jdi komplot aku..
    • dgn lain2 la yg pnuh kn idop aku kt maktb tu 
    dak2 dorm ak
    • miza-bnyk bgi sumbgn mkanan hehe
    • syameen-jiran belah ktil aku yg sngt la cool hehe
    • syifa-org dpn aku bnyk tman aku mlm2 n dgr potpet aku
    • zira-roomate,classmate dn groupstudy aku yg lepak je wlaupn ade bnyk bnde trjdi dlm stu mse dgn bank mkanan kteorg dlm dorm(aku rndu kuih gunting mak ko)
    • tiera-kd aku yg slalu ceria
    • hana-org yg slalu bgi smgt kt aku...
    • iera-org yg bnyk snym..klu crita mmg smgt hehe
    *miz u all
    lastly..
    dak2 lain

    • loya,diela,-org yg bnyk layan n tau psl aku
    • didie-pakar facial aku kt sne
    • tasya-org yg mmg happening
    • miera a.k.a kak long-tmpat aku ngis hehe
    • dak2 aspuri yg bnyk tolong aku..
    hehe rasa mcm dh cukup dah bebel ni tpi mmg aku rndu gler kt semua org kt sna termasuk cikgu2 dan acik koop x lpa kt senior2 aku yg msih dlm memori ni....
    rase nye dah la..klu nak tau psl diaorg cri kt fb ea
    chow dlu...
    grrrrr.....


    *mak aku kta kuar spm 23hb(dia ksitau cz aku asyk tnye je hehe)

    Wednesday, March 2, 2011

    hari pertama dkt melaka..

    hari ni aku x buat apa2 pun..
    tpi pukul 1 tdi aku gi umah sepupu yang ade baby tu..
    comel sangat!!!!!!
    hehe geram betul...mcm nak peluk kuat2 je
    tapi...
    takut la...dia lembut lagi....
    geram sangat2
    dah la tido je....
    emmm...
    best kan jadi baby..
    x de mslah nak pikir...
    tido je..
    nak makan pun ade org suapkan...
    betul x?
    k la dah maghrib ni...
    chow dulu 
    grrrr....

    Sunday, February 27, 2011

    aku dapat task baru....

    sok aku dah gerak blik mlaka...
    saje bertukar angin sambil2 t jga baby sepupu aku hehe
    syok nye..tpi x apa aku stil bley jmpa kwn2 aku waktu cuti sekolah t coz aku blik klang gak time tu..
    aku dok sna pn smpai ambik result je..
    x lme pn hehe..
    doakan aku ea
    jdi baby sitter yg baik hehe
    tpi aktivti harian aku ngadap komputer ni aku x lpe gak ar..
    mesti buat tiap2 ari hehe
    cma mybe bertukar masa je la kot hehe
    ok g dlu...
    chow...
    grrrrr.....

    *mcm mne ar rpe aku ambik result t kn??

    Friday, February 25, 2011

    surat dari mak dan ayah....

    hari ni aku dapat 2 surat..walaupun bkan ditujukan btul kat aku tpi buat kami adik beradik,surat tu still lgi ber makna bgi aku...
    nak tau surat isi surat nye x?

    surat dari mak..


    anakandaku tersayang,
     ketika ini mak baru sahaja selesai mengikuti treaning ESQ Parenting. waktu yang paling membahagiakan bagi mak adalah melihat anakanda semua mendirikan solat,membantu mak dalam membuat kerja2 rumah seharian,menyediakan makanan secara sendirian.
    waktu yang emak kadang2 keslkan adalah melihat anak2 tidak mendirikan solat..tidak mahu menolang antara satu sama lain dan kadang2 masing2 tidak sepakat antara satu sama lain.
    eamk berjanji sayang yang mak akan beri lebih perhatian dalam anak2 mengerjakan solat dan mak berjanji untuk tidak bezakan kasih sayang antara satu sama lain..
    semoga Allah memberi rahmat dan redha Nya untuk kita 

    peluk cium sayang,
    dari emak mu

    surat dari ayah,


    anakanda semua tersayang.
     ketika ini ayah baru sahaja selesai mengikuti treaning ESQ Parenting. waktu yang paling membahagiakan bagi ayah ialah apabila ayahanda melihat anak semua dirikan solat..walaupun ada antara kamu yang culas nmun ayah tetap x lepas untuk mendaokan kamu separti nabi ibrahim mendoakan anaknya.
    anakanda dengar lah pesan ibu dan ayah mu ini,berubah la menjadi yang lebih baik
    ayah sayang kamu semua
    jadilah kamu semua menjadi manusia yang dapat membahagiakan orang tua mu
    ayah sayang kamu semua..

    peluk cium sayang
    dari ayahmu..

    ini la surat yang aku dan adik2 terima.. waktu aku baca surat ni sungguh air mata aku tahan sebab aku baca surat ni depan mak aku..aku x nak nangis dpan mak aku dan waktu aku baca surat ni suara yang kedengaran makin lama makin perlahan cz aku x dah x tahan tnggung sebak.waktu ni x usah cakap la mak dah bergenang air mata waktu aku baca..
    aku teringat waktu mak dgn ayah pergi kursus ni kteorg adik beradik duduk dkt rumah..makn?
    aku selaku yang sulung kuarkan duit buat beli barang..
    walaupun cuma makn lauk sardin dan telur dadar pedas dengan dadih laici..tpi nikmat tu terasa sngat..
    selalunya mak balik terus masak dan aku cuma tolong tapi hari tu aku yang masak dibantu adik aku yang jdi tukang rasa..dgn tolong apa yang patut..biarla cuma dgn lauk yang sedikt tu tpi berjaya dihabiskan oleh kami..
    dan mak dgn ayah sampai pukul 9 kt rumah.lepas je bersih kan diri dgn tanya keperluan kteorg mak ayah trus tertido akibat keletihan..
    entry ni aku buat tuk jdi motivasi kat diri aku plus dkt sape2 tg dpt pngajaran dri sini..

    mmg susah sebenarnya mak ayah kte nak cakap dgn kte apa sebenarnya dlm hati mereka..dan aku sure apa yang mak dgn ayah aku coretkan sama sebenarnya dgn impian dan harapan mak ayah org lain..
    bgi kawan2 aku,mmg kdang2 kte ade rasa x puas hati dgn apa yang mereka lakukan..tapi ketahui la yang walau apa pun mereka tetap mak ayah kte sebab bila mereka dah tiada..x ade sape pun yang dpat ganti tempat mereka kan?
    sebab mak ayah kandung kita cuma ada sepasang je kt dunia ni x ade yang ke-2 atau ke-3..
    so apa lgi sayangilah dan hargailah setiap apa yang ada disekeliling kita sebab lumrah manusia
    bila kita hilang apa2 yng ada sekeliling kita bru kita nak hargainya lebih dari waktu dia berada disisi kita

    ok dah puas nangis hati ni..sok aku nak peluk mak ayah aku insyaallah
    ok puas dah conteng2 aku nak pi tido na..
    papai.....

    *surat itu telah di edit bgi menjaga privacy kami sekeluarga..hehe

    Thursday, February 24, 2011

    pening2.....('?'..)

    mcm mna ni.. result da nak kuar tpi tarikh tetapnye x tau lgi..
    hhuhuhu..tah la tkut je
    berdebar2 rasa nya..ye la spm kn penentu ke mna kte akn futhur study kn?
    btl x?
    lgi stu,,,
    mcm mne ni?
    aku rsa mcm aku dah jdi org lain..bkan diri aku yg sbnar..
    npe ea?tah la aku pn x tau..
    msalah ada d mna2 kn?
    tah la aku btul2 rase x leh handle bnda ni cz dia mlibat kan perasaan...
    tambah lgi ada org yg terlibat..
    adik aku selalu ckp yg aku ni jga sngat ati org...
    tpi x pikir ati sndiri..tu pasal bila org buat pape dgn aku..
    aku terima je..walaupn kdg2 berbakul marah aku kt dia..
    tah la...('.'...)
    pening...
    huhu...

    Wednesday, February 23, 2011

    hari ni sje nak interframe..

    aku x de keje ari ni..
    nak share je la..
    kdang2 btul kte ingt kte yang paling bertuah or kte yang paling malang..
    tpi kan aku tetap yakin yang 'dugaan hidup ni diturunkan setaraf dgn tahap keupayaan kte' btul x?
    aku x de la pndai sngat nak nasihat2 dgn ayat yg power2
    mmg snang orang nak ckap yang suruh kte sabar
    tpi..
    ye la kn cz orang x tau pe yang kte alami sbnarnya..
    sbab kte sendiri yang tau apa yang kte alami..
    just nak bgitau kat sume..
    pe yang kte alami..
    tu sume cabaran kte..
    sebab cabaran setiap org lain2 kn?
    so berbahagia la dgn hadapi cabaran tu..
    tnam dlm diri kte yang kte kuat..
    ok???
    apa yg pnting
     keep smile!
    that's all for this entry..
    chow dlu..
    grrr...

    *aku x buat keje umah lgi ni...so g dlu ....hehe

    Tuesday, February 22, 2011

    conteng2 tuk kwn2 aku x ksah dri mana2 celah kt dunia ni


    aku nak ucap kn terima kasih kat semua...
    terima kasih sngat cz korg........
    buat aku happy
    gelak terbahak2
    menangis bila ada bnda2 yg touching


    yg penuh kan diari aku dgan cerita2 korang
    tapi....apa2 pun....


    korang tetap yang teristimewa dalam hati aku
    dan....kita.......


    tetap berkawan baik....
    untuk selamanya.... dan aku.....


    sayang korang sebagai kawan baik aku...
    selama nya....selagi korang masih anggap aku  kawan korang....


    *hehe semoga sihat selalu tuk kawan2 aku yang berada di serata malaysia...
     miss all the memory....(','..)



    Sunday, February 20, 2011

    comel nye....

    comel kn??hehe..suci je mke dia..x de jerawt..or apa2 la mcm kte wktu dah rmaje ni..
    tpi ksian..mpe ea bnyak yg x slamat wlaupn slamat dilhirkn..paham x? mksd aku rmai yg di buang..
    oh ye..
    nk tau stu fakta x?
    ank mnusia yg bru dlahirkn lbih lmah dri anak hidupan lain yg bru dilhirkn..sbb tu la baby ni perlukn mommy dia..
    tp.....tah la...
    npe ea jdi mcm ni?
    ade yg kte...

    • nak tutup malu..
    • x nak trima ank tu
    • x snggup nak jga
    • x tau nak bwt pe bila dah jdi mcm ni
    tpi kte x leh nak wt pe la kn..kte cma mmpu mnolg dri sisi je..bkn keseluruhan kn?
    tpi tu la sedih tgk baby2 jd mcm tu..
    ape2 pn yg pnting pndai bwak diri..(bak kte mak aq..)
    btul gak tu cz spe nk jge dri kte klu bkn kte sndiri
    family? x slalu tp slamanya jga kte..
    phm x?
    k la cntoh nya la klu g asrama mak kte bkn slalu ade dgn kte kn..
    klu sek harian lak..ble blik sek klu kte kna naik bas pn kte kna jga diri kte kn?
    pokoknya..(x ade dahan nye tau hehe)..
    kte yg corak kn idup kte cm ner atas didikan mak degn ayah kte kn2
    so pe lagi behave yourself ble kte dah mle tuk hidup berdikari..
    ok that's all
    chow dlu..
    grrrr....

    masa tuk merapu..

    hari ni aku x de keje..x de topik pn sbnar nya..tpi terasa mcm nak ckp psal tudung lak..
    knapa ea bla kte tgk gaya tudung yg seseorg tu pkai kte bley tu dia tu mcm mne(tpi yang jelas klihtan la..hehe)
    cntoh nya?

    • gaya ala2 mak datin..bila tgk ni je org tau dia org kaya..kn2
    • gya org bngsa lain pkai tudung..contohnya klu org indonesia n lain2 la nmpak diaorg bngsa apa
    • gya org alim..dgn tudung bawal bwar tu..   
    tpi tu x apa la kan aslkn diaorg bertudung..dripada yang slalu kte bnyak tgk org slah gnakn tudung tu..
    macm mna plak tu??
    contoh nya ada org pkai tudung tpi bahagian lain terdedah..
    ada yang pkai tp nmpak rmbut gak
    mcm2 lgi la.(alamak ter serius lak ckap psl ni..)
     tpi pape pun aku sokong adik aku ckp pe..
    nak tau? 
    dia kte bertudung bkan setakat tutup kpala je..tpi tuk tutup aurat..nak berfesyen x apa asalkn msih lgi mnutup aurat..
    plus Allah suka klu kte berhias diri tpi bkn bertujuan tuk mndkati perkara maksiat..btl x?
    p/s: aku pn bkn la baik sngt dlm hal ni..ni cuma nak lauh kn pndapt je..sbab smua org ada sbab2 tersendiri..btl x? just buat bnda yg kte suka n elak kn bnda yang buruk..kn?
    sape setuju?angkat tngan hehe
    ok chow dulu..

    Thursday, February 17, 2011

    hhmmmm..

    aku bca stu blog ni..ade la yg tersntuh nye..tah la tetiba time tu aku teringat ksah lama..tah la time tu aku just ingat nak borak dgn dia mcm KAWAN je...tapi orang lain da ingat yang aku nak yg istimewa dgn dia..tah la lagi pn aku dah lupa kan benda tu..so life must go on right? so aku nak tnggal kn benda tu just as one of my memory..dia ttp kawan aku..hehe wak tu tulis antry ni aku tgh makan snekers hehe coklat kgemarn yg sngat jarng dpat mkn kat maktb dulu cz nak save duit..

    bile ckap pasal maktab kan aku tringat blik bnda2 nakal yg pernah aku buat kt situ..aku rindu dunia sekolah..hehe,,kpada budak2 dorm aku 109/309,(syifa.hana,shameen.iera,miza,zira,tira) hehe aku teingat waktu kte jerit2 waktu dgar perlawanan bola kt radio sampaikan jiran dri dorm sebelah dtg tegur tpi kte buat derk je..waktu kna bersihkn tnas hehe main2 air,seronok,,tido smpai lpa nak gi recall,hehe peristiwa katil trangkat..hehe klakar n bnda tu x munkin akan berulang lgi kn? sume nya tnggal memori..sory klu waktu spm tu aku x bnyak dduk kt dorm..tpi tau la yang aku just nak ubah suasana..cz katil aku mnarik aku tuk tido..hehe

    tu bru dak dorm..x masuk lgi dak2 aspuri thun lepas..mcm2 cerita..dari pahit mcam hempedu sampai ke yang semanis madu..sgala2 nya msih teingat..hehe kpada dak dom 115 dgn 107 n 108..thanks cz kasi aku lepak kat stu..k kte pergi plak kat kelas..huhu sumpah klas tu mmg bising plus aku sekali yang buat bising hehe.. tpi tetap ada knangan mnis dkt situ..hehe tpi nak ucap sory sesangat cz aku x bnyak contect korg..tpi apa2 pn korang tetap aku ingat..hehe..

    now kte pergi kat ckgu2 pulak..aku nak ucapkan terima kasih sangat2 dkt cikgu2 yang mengajar aku..even aku bukan la budak yang perform sngat tp aku dah buat yang terbaik tuk majukan dri aku..teringat dkat cikgu emyliyana..sepanjang hampir dua tahun kteorg kat sna,kte orang la yang mnyaksikan segala perubahan dia..dari anak dara ke bini org dgn dia jdi mommy sblum kte orang kuar dri maktab.. tpi aku tetap nak jugak terima kasih kat cikgu yang really supported kteorang..saya mintak maaf atas sgala knakaln spnjang saya kt situ...doakan saya ye..
    ok..thats all for tis time
    g dulu..
    grrrrrr.....(','..)

    Saturday, February 12, 2011

    ahhh!!!! grrr!!!! (dugaan aku) part 2

    hari ni sbnarnya dah hari ke dua lpas aku tulis yg bahagian pertama tu...tapi...apa2 pun aku tetap akan smbung jgak..

    mlm tu...
    aku pn cerita la kat mak aku pasal pe yang jdi tu kan...pas tu suprisenyer ade sorg kawan mak aku ni cl tnye anak dia mna...padahal sungguh aku ckap aku x jmpa pun dia kat mid tu even aku yang deal dgn dia aku nak jumpa..tp ketetapan kan so aku x jmpa dgn dia...kepala aku dh mle pkir mcm2 dah...ye lah ape2 pn aku tetap risau cz aku akn jdi tmpat pertanyaan nnti...

    lepas tu plak kwn aku yg jmpa senior tu bg msj ckap 'benda' tu best...bila aku tnya sumpah ar dia bgitau yang dia x bleh bgtau apa benda nyer..klu korang sure korang bengang kan...aku wktu tu akibat skit hati...aku pn g la tido tuk tnangkan diri

    tah knapa pulak tah  dlm kul 10 aku terjaga balik...nak tido balik pnya lah susah di tambah p[ulak dgn ada orang bakar mercun sampai kul 1 pg..bemang aku sabar je la last2 aku tido blik pkul berapa tau? kul 3pg huhu tak pernah di buat dek aku la berjga mlm2...

    p/s: tu la cerita aku tuk hari yang pnjang dan pnuh dgn dugaan hehe..
    semoga berjumpa lagi...
    tata...titi...tutu.....

    Thursday, February 10, 2011

    ahhh!!!! grrr!!!! (dugaan aku) part 1

    hari ni sgt tension oiit....

    pagi kul 9.00a.m.

     aku ber siap ni nk g mid...
    aq ajak ain g mid velley.. (bru 1st time nak g)
    pastu skali ain bagi masej yg dia dah kuar rumah..
    aku apa lgi tergagau la ciap cpt2
    x kn aq nak biar dia tuggu lak kan?
    nk di jadikan cite by the time aq sampai..
    ain x sampai lg..
    fuhhh!!
    lega beb.. aku tkut aku lmbat je
    so kitaorg sme2 tepat ar ikt msa tu(hebat kn..hehe)

    cerita dlm bas pulak..

     aku n ain dok asing2
    aku yg x pernah naik nak g sana ni dlm hati dup... dap..dup..dap...
    dah tu spanjang perjalanan tu aq than perasaan
    ye la mne x nya..ada bau yg 'semerbak' kt stu(bau keti*&)hehe
    bkn aq arr.. jgn slh sngka..aku dah pkai protection..hehe
    hai sabar je la kn?
    time tu smpat lgi aq msj dgn ain..(cam tah pape kn??)
    n x sampai stu jam kteorg pn smpai la kat tempat yg di tuju...

    wktu menanti...tik tok..tiktok..

     ingt nk jmpe senior aku la kt stu....
    n ain pn ajak kwn dia...(anaz nama ea)
    pas tu every thg change ble senior aku tu suruh g bandr task seltn..
    aku da pikir da x kn aku nak tiggl kn diaorg(anaz n ain) kt mid lak kan?
    pas tu klu aku g bts tu t sure2 la aku kna blik ke mid pas tu bru blik klang..
    kan ke leceh tu... btl x?
    so aku x jdi ar jmper senior aku tu n aku g la mid
    join diaorg la apa lgi...
    aku mintak la dtunjukkan jln nak g mph/popular ke yg ade
    tah celah bedah mne diaorg bwk aku pn aku x tau
    tau2 je dah sampai situ...

    kat mph tu lak..

     aku terkejut gler coz  MPH TU SANGGAT LA BESAR!!!(tpi aku x bgi tau ain pn ckp dlam ati je hehe)
    hehe cam orang jakon kn tp tu la yg aku rase...
    serius aku dah jtuh hati dgn mph tu..
    so per lgi mle la pencarian aku mncari NOVEL!
    haha..lepas pusing2 aku cekau ar kn..
    tiba2.......
    aku terpikir balik...
    pas ni nk g mner?
    so aku ckp dgn ain n dia bimcg dgn anaz tu..
    diaorg decide ikot aku la(baik kn??)
    pas tu aku dpt msj dri kwn aku..
    dia ade appoinment(tah btul ke x aq eja..taram je la) kat hosp tngku ampuan rahimah
    so dia nk jmpe aku la kt klang...aku lak sgan dgn ain n anaz tu
    wktu nk ksi tau tu aku serbasalah dgn ain..
    ye la aku yg ajak tpi aku lak blik dulu...
    ain lak kte x per n lgi dia rsau aku blik sorg adalah...
    aku ckp dgn dia "x per aku naik ktm"
    aku ckp cm tu cz da biasa blik naik ktm..dri seremban(blik dri sek dulu ar)
    so aku pn mle kn la perjlnan blik sndri
    bangganye..aku still ingt jln nk g ktm walaupn td diaorg main bawak je..hehe

    dalam perjalanan balik ke klang..

      aku smpai tepat pde msanye..(akhirnye aku jejak bandar tercinta[emm..ahaks..ye ke?])
    flashback blik..wk tu g nmpak kt shah alam 32 darjah celcius..(ain ckp pnasnyer mlaysia)
    dah tu waktu aku smpai klang..
    perhh..malaysia extra hot beb...terbakar kulit den ni

    time tunggu kwn aku tu

      sekali lgi.. kesabaran aku di uji..
    kwn aku smpai lepas 1jam 15min aku tuggu
    nasib baik la aku dak g slat dulu..
    dah tu aku cl n msj dia x dpt2..
    tension?? x yah ckap ar naik giler aku jdinye
    pastu dia pn cal la cakap yang dia bru abis
    sejuk sikit hati ni..
    just borak je dengan dia kt kfc selama stu jam pas2 apa lgi angkat kaki la blik umah
    jam pn dah mnunjukkn kul 5.. adiq aku pn dah wat spot check..tnye aku kt mne

    bila dah slmt smpai umah..

      ain msj aku.. tnye aku dah kt rumah ke?
    pas tu aku ckap la dah..
    baik kn diaorg still concern dgn aku..
    by the way.. thanks for both of u...hehe

    ok..ni cite separuh hari tau part mlam lak msalah mnimpa aku lg..
    tp tu aku smbung esok la mte dah kuyu ni...
    so kte jmpa d ahhh!!! grrrrr!!! (dugaan aku..) part 2
    daaaaaa.....~
    thanks for reading...